У Тернополі кардинально змінять транспортну мережу

Найближчим часом в міській раді планують розробити нову маршрутну мережу. Проблема актуальна, адже мережа, яка функціонує сьогодні, створена 5 років тому і вже не відповідає потребам тернополян.

Міський голова підписав розпорядження про створення робочої комісії з опрацювання і редагування маршрутної мережі в Тернополі. Станом на сьогодні мережа, створена 5 років тому, не відповідає потребам тернополян. Місто активно розбудовується, змінилися пасажиропотоки. В управлінні сподіваються, що у громадсько-пасажирських перевезеннях провідне місце займуть тролейбуси.

- На маршрутній мережі кількість тролейбусів збільшено до 22, - зазначив начальник управління транспорту, комунікацій та зв’язку Ігор Мединський. - До кінця вересня з Чехії приїдуть ще 4 тролейбуси. Вони вживані, але добротні, недорогі, надійні. Один такий у десяток разів дешевший за вітчизняні нові, але якістю і комфортом не поступається. Неодноразово були випадки, коли нові тролейбуси Львівського ЛАЗу частіше ламались, ніж вживані з Чехії. 

Ігор Мединський

Як зазначив пан Ігор, парк тролейбусів буде не тільки збільшуватись, але й оновлюватись. Раніше середній вік тролейбуса був в межах 30 років, сьогодні - 23. Зараз є 67 тролейбусів на балансі КП «Тернопільелектротранс», один з них - «технічна допомога», решта - резервний рухомий склад. Машини планують оновити повністю до кінця 2016 року.

А поки триває будівництво нових тролейбусних ліній. До 22 серпня буде відкрита лінія на Бережанського-Лучаківського-Будного, до 1 листопала – на Л. Українки-Протасевича, Довженка-Л. Українки.

Містяни можуть самі подавати пропозиції щодо розробки маршрутної мережі. Таких пропозицій в управління транспорту вже надійшло близько 20. Їх можна подати в електронному і телефонному вигляді до 20 серпня. Потім генеральний план дадуть на обговорення громадськості. Подати пропозицію можна на пошту управління uprtrans_te@ukr.net або за телефоном 521514.

Юлія НІКІТІНА.

Фото автора та Оксани СЛОБОДЯН.

Вибір читачів за тиждень

Відео