На могилі «Світляка» встановили архангела з мечем

8 серпня, у суботу, минув рік з дня загибелі бійця полку "Азов" Андрія Дрьоміна («Світляка»). До сумної дати у рідному селі Дрьоміна Великий Глибочок освятили пам'ятник над могилою добровольця та відбулася поминальна літургія за Андрієм.

Андрій Дрьомін - єдиний син у батьків-учителів, одружитися не встиг. Тривалий час проживали в Нововолинську, а потім перебралися до Великого Глибочка, де живуть батьки матері. Працював у кузні, займався художнім ковальством. Хоч батьки, бабуся і дідусь християни, Андрій був рідновіром.

Брав участь в акції «Україна без Кучми» — від УНА-УНСО. Згодом — учасник Євромайдану з перших днів.

На російсько-український фронт поїхав добровольцем. Служив у одній чоті з чоловіком Тетяни Чорновол Миколою Березовим, з яким зналися давно. Також більше 14 років був знайомий з Андрієм Юркевичем, обоє планували служити в одному батальйоні, але не сталося.

Загинув 10 серпня 2014 року під Іловайськом у ході зіткнення з терористами при комплексному обстрілі позицій українських військових — гармату й кулемет заклинило, заглухнув двигун БМП, по вояках почали стріляти з кулемета «Утьос» та снайпери, в ході бою двох військових було вбито, п'ятьох — поранено. Андрій Дрьомін отримав п'ять куль. Загинув разом із Миколою Березовим — той кинувся рятувати Андрія, але й сам потрапив під обстріл.

Похований у родинному селі на цвинтарі біля церкви Різдва Пресвятої Богородиці.

Джерело: Тернополяни

 

Вибір читачів за тиждень

Відео