«Воюємо зброєю «четвертого покоління» проти «шостого», - воїн-артилерист із Бережан

Майже рік бережанець Олег Поливко – відомий філателіст, краєзнавець, щирий патріот свого міста і всієї України, відстоює незалежність нашої держави у війні на сході України.

Нещодавно, перебуваючи у відпустці, Олег розповів про ситуацію на Донбасі, про успіхи наших вояків у боротьбі з терористами і російськими найманцями, путінськими посіпаками.
Самохідний гаубичний дивізіон 79-ї Миколаївської аеромобільної бригади Збройних Сил України, в якому молодший сержант Олег Поливко на псевдо «Філ» служить артилеристом, дислокується у секторі «М», поблизу Маріуполя. Раніше воювали на передовій біля села Орлівка, недалеко від Донецького аеропорту, де наші бійці прикривали «кіборгів».

Наш земляк – в екіпажі «Гвоздики 2С1» (калібр 122 см, прицільна дальність стрільби – 15 км. 300 м.). Його товариші – з різних областей України. Командир дивізіону на псевдо «Сєдой», колишній десантник-«афганець» - родом з Луганщини, але ненавидить сепаратистів. Він професіонал своєї справи, користується авторитетом у бійців. Живуть вояки у покинутій школі, де розмістили казарму. Кухня у них – польова, 4-секційна (чотири страви готують одночасно). Харчуються добре. Дотримуються строгої дисципліни.
– Армія набирає досвіду, свого нормального обличчя, – зазначає Олег. – Ведемо успішні бої, хоч воюємо зброєю «четвертого покоління» проти «шостого». Неефективні «мінські угоди» нам тільки заважають іти до перемоги, вибивати ворогів з рідної землі. Відрадно, що патріотизм на сході України зростає. Це особливо відчувається в Маріуполі. Допомогу надають і волонтери: часто приїжджають з Кіровограда, привозять продукти, одяг, засоби гігієни та інше. Миколаївські волонтери організовують нам гарні концерти.
Відпустка у рідних Бережанах пройшла для Олега цікаво, змістовно. Велике задоволення одержав від спілкування з рідними й друзями. З колегами-філателістами та музейниками брав участь у святкуванні 575-річчя Козови, у погашенні ювілейних художніх конвертів. Надіється, що і його зусилля не будуть марними, й невдовзі «Укрпошта» випустить ювілейну марку серії «Краса та велич України», присвячену 640-річчю заснування рідних Бережан.

Олег тішиться, що йому вдалося упорядкувати омріяний збірник «Художні немарковані конверти України» (нещодавно вийшов сигнальний екземпляр нової книжки, залишилось протиражувати її у видавництві).
Тож хай щастить воякові Олегу Поливку і в хобі, і в службі, і в дружбі!

Тетяна Бідзіля.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео