Шпинат для мізків від Ірини Мацко

"Шпинат для мізків" - таку інтригуючу назву має нова книга тернопільської письменниці Ірини Мацко. У своїй передмові "Замість приправи" авторка застерігає читачів, що під час прочитання книги може з'явитися... алергія.

Її симптоми незвичні: голову читача обсідають думки, а на обличчі виникає осмислений вираз. Це говорить про те, що "мізки прокинулись і почали ворушитись... міркувати - це приємно і захопливо!".  

"Шпинат для мізків" - це справжня творча лабораторія. Авторка майстерно виписує деталі, смакує ними. І це допомагає читачам іншими очима дивитися на світ. Художня деталь спрацьовує як будитель. Всередині кожного, хто готовий стати на шлях духовного шукача і читати ці тексти, ненав'язливо вмикатиметься внутрішній духовний світоч. 

Назва книжки глибоко символічна. Мова йде про інтелектуальний "шпинат": маємо пам'ятати про правильний вибір, про подолання самотності, про крихти щастя у повсякденному житті, про віру, зрештою, і вдячність за прожитий день, а ще - про вміння радіти життю.

Унікальність книги в тому, що її можна читати навмання. Перегортаєте сторінку-"страву" із, наприклад,  шпинату рішучості, і дізнаєтесь, що це крок до нового.

На думку Ірини Мацко, регулярне споживання "Шпинату для мізків" уповільнює старіння мозку та знижує руйнівний вплив негативу, завдяки чому людина сповнюється силою та енергією.

Авторка переповнена творчими планами та проектами, на місці не сидить. Щойно повернулася з бойківського фестивалю. А ще зустрілась із Мирославом Дочинцем. Про що розмовляли? Наразі це таємниця.

Валентина СЕМЕНЯК

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео