Тернопільщина відібрала привабливий інвестпроект у Чернівців

Керівники «СЕ Борднетце-Україна» планують відкрити у Чорткові завод із виробництва електричних в'язок для Porsche Cayenne. Виробництво запустять до 2017 р., що дасть Тернопільщині ще 1600 нових робочих місць.

Про це сьогодні повідомив генеральний директор «СЕ Борднетце-Україна» Екхард Бістрам під час робочої зустрічі з головою Тернопільської ОДА Степаном Барною.

- Ми отримали інформацію від центрального офісу, що можемо дати замовлення для України на відкриття промислового підприємства, - розповів Екхарт Бістрам. – У результаті зможемо створити 1600 робочих місць. Наші спеціалісти дослідили територію Тернопільської та Чернівецької області, звернули увагу на місто Чортків. Там є дві альтернативи: або збудувати нове підприємство, або орендувати існуюче, але щоб воно відповідало усім європейським стандартам.

Степан Барна, почувши таку хорошу новину, зітхнув з полегшенням.

- Це найкращий інвестиційний проект в області з часів незалежності України, - зазначив Степан Барна. - Після відкриття підприємства у Чорткові загалом на Тернопільщині буде працевлаштовано близько 5 тисяч осіб. Ми створимо робочу групу, яка супроводжуватиме даний процес. Забезпечимо усі питання організації та адміністративної підтримки.

До речі, в рамках реалізації інвестиційного проекту Audi серії В9 на підприємстві у Тернополі вже працює близько 3400 осіб. Заробітна плата – 3,5 тисячі гривень. На даний час підприємству потрібно ще 400 робітників. Щотижня на «СЕ Борднетце-Україна» працевлаштовуються 25 осіб, а потрібно 45-50.

Юлія НІКІТІНА

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео