Батько дівчинки, яка впала у відкритий люк, шокований бездіяльністю влади

Артур Покрищук із Чорткова звернувся до влади міста через ЗМІ, аби вона виправила недолік, через який потерпіла його донька. Дівчинка впала у відкритий люк і отримала травми. Випадок стався ще у червні, однак загроза, що можуть бути й інші травмовані, зберігається. Адже люк і досі надійно не закритий.

«Звернутися в газету змусила мене дивовижна байдужість міської влади, - пише Артур. - Моя донька Вікторія впала у відкритий люк, який знаходиться на вулиці Лесі Українки нашого міста. Лікарі діагностували забиття грудної клітки та інші пошкодження. Це сталося 25 червня ц.р. Як таке взагалі може бути, щоб люки були відкриті?

Переконаний, причина в тому, що нікого не покарали, коли подібне трапилося кілька років тому в районі Кадуба. Трагедія (загинула мала дитина) сталася через те, що посадовці, а відповідно і їх підлеглі, просто не виконують своїх прямих обов’язків. А як можна впливати на підлеглих, коли один син (зять, сват, кум), другий – «потрібна людина», за третього – «гарно просили» чи сам «просився». Тут не те що звільнити з роботи, тут нема як і слова кривого сказати. А відсутність будь-якого контролю та відповідно безкарність породжує байдужість до роботи, працюють за принципом – «аби день до вечора».

Як можна чиновникам спокійно їсти, спати, відпочивати, коли в місті є місця, де бігають діти і де вони наражаються на смертельну небезпеку? Ввечері ще більш небезпечно ходити, бо вулиці, особливо бічні, в Чорткові цілком не освітлюються. Яка причина? У міської влади нема коштів на люки і на світло чи вона не вміє ними мудро розпорядитися? А може, дуже добре «вміє», тому наші діти приречені падати в люки, травмуватись.

Вже кінець липня, а люк лише накрили шматком фанери і «прикрасили» гілками. Якщо люк нікому непотрібний, то його варто взагалі засипати, а якщо без нього аж ніяк, то владі треба подбати, щоб він не став для мешканців Чорткова великою бідою.

Скільки потрібно травмованих людей, щоб міська влада та всі її служби заворушилися і почали взагалі працювати, а не відбувати свій робочий час? За що вони отримують гарну зарплатню? За сидіння в кабінетах? Хай ходять пішки вулицями міста, як прості люди, то й побачать все те, чого не видно з їхніх автівок і з чим ми, мешканці міста, на жаль, стикаємося щодня. Може, тоді знайдуться фінанси на освітлення вулиць, на кришки для люків, на рівні тротуари, на поливання вулиць у це спекотне літо та безліч інших речей, які міська влада впритул не бачить».

Артур Покрищук, батько дівчинки, яка впала у люк

Джерело: chortkiv-bez-cenzury.ru

Вибір читачів за тиждень

Відео