Бійцю з Тернопільщини церква подарувала квартиру

Тернопільська єпархія Української Православної Церкви Київського Патріархату вручила ключі від помешкання у Підволочиську Олегу Рудяку, бійцю, який відслужив рік у зоні АТО.

Олег Рудяк родом із села Колодіївки Тернопільської області. Виріс у багатодітній сім’ї (5 дітей), батько помер 6 років тому, мати перенесла онкооперацію, повідомляє прес-служба Тернопільської єпархії УПЦ КП.
Владика Нестор, архиєпископ Тернопільський, Кременецький і Бучацький особисто передав Олегові ключі від житла.

- Тернопільська єпархія знайшла можливість завдяки старанням одного з меценатів подарувати квартиру, - сказав він. - Олег Рудяк приклав багато зусиль для миру і спокою в Україні, і це має бути оцінено. Звичайно, він не єдиний, хто потребує допомоги. Але обставини його сімейного життя і праці вказали, що сьогодні кватира має бути подарована саме йому.

Владика додав: якби, мовляв, знайшлися меценати, які б хотіли зробити такий подарунок для інших бійців, то церква сприятиме цьому.

Тернопільська єпархія допомагає солдатам і у Тернополі, і в районах області, підтримує волонтерський рух, військові частини, намагається забезпечувати солдатів засобами індивідуального захисту, продуктами, а також не лише матеріальною, а й психологічною підтримкою. Священики займаються емоційною реабілітацією бійців, також є підрозділ, який збирає вишиванки, книги, настільні ігри.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео