Жителі Великих Бірок звикли жити на пороховій бочці

Небезпечні знахідки часів Другої світової війни знову виявили у селищі Великі Бірки Тернопільського району. Такі сюрпризи вже не дивують місцевих жителів, адже за останній час їх знаходять регулярно.

Як повідомляє прес-служба Управління ДСНС в Тернопільській області, 11 серпня група піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення виявила на території селища 5 вибухонебезпечних предметів: 2 запалювальні та 3 фугасні авіабомби вагою по 100 кілограмів. Знайдені предмети підлягають знищенню.

В разі виявлення невідомого предмета, який зовні нагадує боєприпаси, не можна його торкатися чи пробувати перенести в інше місце, застерігають рятувальники. Ступінь небезпеки вибухонебезпечних речей можуть визначити лише професійні піротехніки. Саме вони й приймають рішення про подальшу долю підозрілих предметів. Потенційно небезпечну територію необхідно обгородити, а про знахідку повідомити підрозділ ДСНС, зателефонувавши за номером 101. Дзвінки з мобільного на короткий номер є безкоштовними.

У нагоді також можуть стати й представники органів місцевого самоврядування, які мають відповідні інструкції з цивільного захисту населення в умовах виникнення надзвичайних ситуацій.

Соломія ШАЛАЙ

Фото – Управління ДСНС в Тернопільській області

Вибір читачів за тиждень

Відео