Диво дивнеє: будинок у центрі Тернополя міг загорітися сам

Вчора, 12 серпня, на горищі п’ятиповерхового будинку на вулиці Замковій, 8 у Тернополі спалахнув вогонь. Його загасили швидко, обійшлося без потерпілих, хоча десяток мешканців будинку усе ж вивели на вулицю подалі від епіцентру займання.

Тепер залишилося з’ясувати, що ж спровокувало пожежу. У міській раді висунули несподівану версію – загорітися могло через… скло.

- На горищі скло у вікні могло спрацювати як лінза. Сонячні промені сконцентрувалися на балці перекриття, вона почала тліти, а потім спалахнула, - припускає заступник міського голови Владислав Стемковський. – Могли бути набагато гірші наслідки. Добре, що попередньо спрацював ЖЕК. Якби горище було захаращене, пожежники не встигли б впоратися з вогнем оперативно.

Розпорядження про ліквідацію захаращень горищ і підвалів міська рада дає кожної весни та осені, оскільки безхатченки можуть влаштовувати під дахами будинків маленькі «барбекю», грітися розпаленим вогнем. 

Сміття ж накопичують самі мешканці, тож тернополян закликають бути уважними, адже речі, відкладені на «чорний день», можуть стати причиною трагедії.

Значної шкоди будинку пожежа не завдала, тож горище швидко приведуть до ладу. 

Остаточні висновки ДСНС обіцяють повідомити згодом.

Юлія НІКІТІНА

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео