"Золота підкова-2015" стартує у вересні

25-27 вересня цього року у Тернополі вперше відбудеться Міжнародний фестиваль ретро-машин «Золота підкова». Ініціативу представників Львівського авто-фан-клубу "ЗАЗ-Козак" підтримав відомий тернопільський підприємець і громадський діяч Тарас Демкура, який упродовж тривалого часу реалізовує проекти щодо популяризації туристичного потенціалу нашого краю.

У планах фестивалю - відвідання ретро-виставки і катання на старовинних автомобілях вихованцями дитячих будинків. Нещодавно до нашого міста завітали представники авто-фан-клубу «ЗАЗ-Козак» – президент Володимир Кулинич і віце-президент Роман Фернеза. Вони заздалегідь ознайомилися  з майбутнім туристичним маршрутом фестивалю.

Львівські "козаки" щороку організовують чотири масштабних фестивалі. Найголовніший серед них є «Леополіс гран-прі», який відбувається у червні на вулицях Львова. Серед учасників – країни Балтії, Чехія, Швейцарія, Швеція, Білорусь і Росія. У 1930-33 рр. Львів славився своєю міжнародною трасою. 

Учасники фестивалю «Золота підкова» мають об’їхати відомі історико-архітектурні об’єкти нашого краю. Тернополяни зможуть побачити унікальні взірці авто, зробити на згадку світлину. Діяльність подібних ретро-клубів дає можливість зберегти унікальні автомобілі на території України, додати туристичної привабливості тому чи іншому місту.

Львівські колеги поділилися цікавим досвідом – відвідування сиротинців на ретроавтомобілях.

Розповідає Тарас Демкура: "У вихованців таких закладів це викликає багато позитивних емоцій. Я вже звернувся до міського голови і голови ОДА з пропозицією підтримати цю благодійну складову заходу. Хочу зазначити, що неодноразово як співорганізатор «Тернопільських днів моди» та інших заходів презентую ретро-автомобілі зі своєї колекції з метою популяризування цікавого захоплення, ознайомлення тернополян з історією автомобілебудування і просто для отримання естетичного задоволення жителями міста. У мене в планах - створення музею ретро-машин, організація низки подій за їхньою участю. На мою думку, це приверне чималу увагу туристів до нашого міста".

 

ПРОГРАМА (попередня) туристичного ралі історичних автомобілів «Золота Підкова 2015»

Організатор – Авто-Фан-Клуб "ЗАЗ-Козак", м.Львів.

Співорганізатор – клуб «Ретро-Кортеж» м.Тернопіль.

Пятниця  25.09.15:

16.00  – Старт зі Львова 
18.00 – Заїзд до Тернополя. Поселення (готель «Галичина» і готель «Тернопіль») 
19.00 – 20.00 – катання на катері Тернопільським ставом
20.00 – дружня вечірка на березі Тернопільського ставу.

Субота  26.09.15:
10.00 – 11.00 – виставка авто у центрі Тернополя (Майдан Волі). 
11.00 – 18.00 – туристична програма маршрутом: Тернопіль-Збараж-Вишнівець-Кременець-Джерело Св.Анни-Тернопіль. Тривалість маршруту 176 км. 
19.00 – Командорський бал.

Неділя  27.09.15: 
10.00 – 14.00 – виставка авто у центрі Тернополя. 
10.30 – 12.00 – конкурс ретро-моди і автомобільної елеганції
12.30 – 14.00 – туристична програма у місті Тернопіль.
15.00 – 16.00 – закриття заходу.

Валентина СЕМЕНЯК.

Фото з архіву ретро-клубу.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео