Шоста хвиля мобілізації завершилась, але повістки ще приходитимуть

Сьогодні завершилась 6-та хвиля часткової мобілізації. Результати для військового комісаріату невтішні - Тернопільщина виконала планове завдання лише на 41%.

Наразі, 41% - цифра не остаточна, адже ще декілька днів буде проводитись поставка мобілізаційних ресурсів. Точна інформація буде до кінця тижня, проте  ситуація не покращиться завдяки двом-трьом додатковим відсоткам.

- Область не справилася з поставленим завданням, - зауважив військовий комісар Володимир Катинський. - Ухилення від служби було масовим, хоча обласний комісаріат зробив усе, що було можливо. І не треба винити нас в усіх смертних гріхах - ми працюємо разом з органами місцевого самоврядування. План був середньої важкості, проте через пропаганду та недостовірну інформацію чоловіки відмовляються ставати на захист Батьківщини. А тепер ті, що добросовісно виконують службу, не будуть своєчасно замінені. Потім рідні будуть обурюватись на нас, чому бійці не повертаються додому.

Найкраще мобілізаційний план виконали Підволочиський (100%), Теребовлянський (більше 80%) та Зборівський (більше 80%)райони. Найгірша ситуація в Бучацькому (близько 10%), Монастириському (більше 22%), Борщівському та Заліщицькому районах. Тернопіль значно знизив показники - лише 32%.

Проте, чоловікам, яких оминула служба, розслаблятися рано. По закінченню мобілізації буде проводитись звірка з жеками та місцевими радами, аби виявити всіх призовників. Ті, кого розшукує військовий комісаріат, зобов’язані пройти медичну комісію, тому повістки будуть продовжувати приходити.

Юлія НІКІТІНА

Вибір читачів за тиждень

Відео