Сьогодні Кузьмі виповнилося б 47

Андрій Вікторович Кузьменко (псевдонім — Кузьма). Народився 17 серпня 1968 у м. Самбір Львівської області. Український співак, письменник, телеведучий, продюсер, актор, лідер гурту «Скрябін».

Став музикантом з легкої руки матері, яка була вчителем музики. Він все своє життя присвячував творчості і сім’ї.

У 1983 році почув по радіо шотландську групу The Exploited, яка захопила його і назавжди закохала в панк-музику. Аби поширювати її серед молоді Андрій створив групу «Ланцюгова реакція» і репетирував в актовому залі власної школи. Потім було навчання у Львівському медінституті, де Кузьма отримав диплом стоматолога, проте серце його належало тільки музиці.

Кузьма познайомився із Володимиром Шкондою, гітаристом, і разом вони пишуть пісні «І так то вже є», «Brother», «Lucky Now», що, по суті, стає початком «Скрябіна». Точкою відліку для гурту стало прийняте 29 червня 1989 спільне рішення учасників групи записати композицію Feel the Pain та її україномовний варіант «Чуєш Біль». Історія життя Кузьми в подальшому була тісно пов’язана з групою «Скрябін».

В 2000 році Андрій започаткував власний хіт-парад «Гаряча сімка». І постійно працював ведучим на телебаченні. У 2006 році спробував себе на поприщі літератури – вийшла друком його автобіографія «Я, Побєда і Берлін». Книга отримала шалену популярність і була кілька разів перевидана. В 2008 році створив гурт «Пающіє труси», а в 2009 став першим учителем групи DZIDZIO.

2 лютого 2015 року Кузьми не стало. У нього залишилася дружина Світлана і донька Марія-Барбара.

Сьогодні, в день, коли Андрію Кузьменку мало виповнитися 47 років, його друзі хочуть встановити рекорд. Радіо SRAKA(своє радіо Андрія Кузьменка) планує найтриваліший радіоефір - 65-годинний марафон пам’яті співака. Ефір розпочинається 17 серпня о 12.00. Про це повідомив засновник і керівник проекту Своє Радіо Валерій Глейзер.

З самого ранку в соціальних мережах користувачі виставляють власні фото-спогади з Кузьмою. Ми теж хочемо згадати цю світлу, харизматичну, надзвичайно працездатну і талановиту людину. Кузьма, ти назавжди в наших серцях!!!

Тамара КОБЛИК

Вибір читачів за тиждень

Відео