Закоханих поетів найбільше на Тернопіллі

Стартував другий етап Міжнародного поетичного конкурсу одного вірша про кохання "Намалюй мені ніч", присвяченого 90-річчю українського поета Миколи Петренка. Організатор конкурсу - редакція Міжнародного журналу "Склянка часу Zeitglas", який видається українською, російською та німецькою мовами.

На конкурс відібрано 278 поетичних твори з України та багатьох країн світу. Ці поезії опубліковано у спеціальному "Віснику".

Прикметно, що серед конкурсантів найбільше поетів з Тернопілля. Це Юлія Бабіч, Станіслав Врублевський, Надія Господарик, Катерина Грушовська, Марія Гуменюк  (Тернопіль), Вікторія Іваницька , Віра Шульган (Кременець), Ольга Ковальчук (Гусятин), Уляна Лазар (с. Дарахів), Раїса Обшарська (Чортків), Ігор Федчишин (Хоростків). Переможців конкурсу визначать у вересні. Нагороджуватимуть їх на 22-ому Міжнародному книжковому форумі видавців у Львові.

До слова, конкурс названо за словами пісні з репертуару Софії Ротару, яку для неї написав Микола Петренко. Серед членів журі є відомий тернопільський поет-пісняр Сергій Лазо.

Валентина СЕМЕНЯК

 

Вибір читачів за тиждень

Відео