Батальйону «Збруч» потрібні запчастини до техніки

Столична влада стверджує, що армію забезпечує повністю. Однак бійцям у зоні АТО і військових частинах, які базуються по всій Україні, не вистачає елементарного.

Про це 18 серпня депутатам міської ради розповів майор, який служить у батальйоні «Збруч», Олександр Кіняк. Він спеціально прийшов на сесію, аби попросити допомоги.

- Наш підрозділ уже існує більш як півтора року. За цей час вояки побували у Херсонській області, Донецькій і Луганській. У нас є проблеми із придбанням техніки і одягу, а також запчастин до техніки, яку нам надали, - каже Олександр Кіняк. – Ми отримали автобуси, КамАЗи, МАЗи для обслуговування частини, але Міністерство оборони не фінансує витрат на ремонти і обслуговування цієї техніки. Дуже просимо допомогти нам із вирішенням цих проблем.

Виявилося, що міська рада уже виділили у 2015 році із міського бюджету для підтримки обороноздатності військових формувань аж 235 тис. грн. Ще 200 тис. грн планують витратити на реабілітацію демобілізованих. Ці суми озвучив міський голова Тернополя Сергій Надал. І принагідно попросив депутатів долучитися до допомоги власними ресурсами, адже бюджетних на все не вистачить.

- Нагадаю, ми прийняли рішення на звернення громадської організації ветеранів АТО, тож виділимо адресну грошову допомогу сім’ям членів загиблих бійців. Ці кошти дозволять на 100% компенсувати їхню заборгованість за комунальні платежі, - додає Сергій Надал. - Сума поки що уточнюється. Назвемо її пізніше…

Мер нагадав, що особисті кошти депутати і всі охочі тернополяни можуть вносити на рахунок, реквізити якого є у Василя Стандрета - начальника відділу кадрового забезпечення міської ради.

Віра ОЛЕКСАНДРОВИЧ.

Вибір читачів за тиждень

Відео