Ігор Якубина робить монумент загиблим побратимам

У пункті розташування 44-ої окремої артилерійської бригади зведуть пам’ятник воїнам, які загинули, захищаючи незалежність та територіальну цілісність Батьківщини. Ініціатива вшанування пам’яті бійців-артилеристів належить колишньому військовослужбовцю частини.

Ігор Якубина проходив службу у 1-му гарматному дивізіоні бригади, брав участь у бойових діях на сході країни. До того, як його мобілізували, займався виготовленням пам’ятників та обелісків на замовлення. Повернувшись додому, у рідний Хмельницький, вирішив на волонтерських засадах допомогти військовій частині створити такий пам’ятний знак.

Пам’ятник встановлять у пункті постійної дислокації в/ч пп В1428, перед будівлею штабу частини. Він матиме вигляд монументу, який символізуватиме героїзм загиблих воїнів, з боків розташуються дві мармурові плити з іменами героїв.

Наразі за період боїв на Донбасі свої життя віддали 8 військовослужбовців, які проходили службу у 44-ій бригаді:

солдат  Гриценко Роман Володимирович;

молодший сержант Петрушенко Андрій Сергійович;

старший сержант Штанський Микола Миколайович;

солдат Босий Олександр Любомирович;

солдат Слобоженко Сергій Володимирович;

солдат Каракула Віталій Олександрович;

молодший сержант Молодика Андрій Миколайович;

солдат Мельник Микола Васильович.

Ще двоє осіб числяться такими, що пропали безвісти. Це старший лейтенант Барановський Василь Володимирович та сержант Качкалда Микола Миколайович.

Командування частини та органи по роботі з особовим складом надають усебічну підтримку реалізації проекту. Уже забетонований майданчик під майбутній пам’ятник.

Олександр Севастьянов, прес-офіцер 44 оабр, м. Тернопіль

 

Вибір читачів за тиждень

Відео