На добудову школи у «Кутківцях» гроші проситимуть у Києві

Кілька жіночок - представники батьківського комітету Тернопільської школи №25 пікетували міську раду сьогодні, 18 серпня.

Там якраз проходила сесія, тож люди сподівалися вплинути на депутатів, аби ті нарешті вирішили проблему добудови навчального закладу.

Нагадаємо, діти із мікрорайону «Кутківці» чекають на нове приміщення уже 22 роки. Будівля уже повністю готова і навіть накрита, у приміщенні треба провести лише внутрішні роботи. Доклалася до цього і місцева громада, але завершити всі роботи самотужки їй не під силу. Про це із трибуни у залі міської ради розповіла представник батьківського комітету школи Оксана Квасниця. Їй надав слово міський голова.

 - У мікрорайоні бракує садочка. Діє лише школа, якій уже понад 100 років, хоча «Кутківці» кожного року все більше розбудовуються. Молодих сімей – усе більше. Лише цього року здали будинок на 90 квартир. На черзі – ще три висотки, - каже жінка. – У 2014 році ми збирали підписи, виявилося, що є 800 діток, які бажають вчитися в 25-й школі. Наразі ж школярі змушені шукати місце у навчальних закладах, що у центральній частині Тернополя або на «Дружбі». Часом із цим виникають проблеми…

У старій школі зараз навчаються лише 140-190 дітей, причому класи – здебільшого неповні, повідомила начальник міського управління освіти Ольга Похиляк. Проте вона визнала: потреба у розширенні навчального закладу дійсно є. Адже не всім зручно возити діток у школи інших мікрорайонів міста. Однак знайти кошти на добудову приміщення не так уже й просто. Адже на завершення будівництва потрібно не менше 40 мільйонів гривень. І це – за даними проектно-кошторисної документації, виготовленої кілька років тому. Зважаючи на падіння курсу гривні, сума могла значно рости.

- Самі ми цього повністю не потягнемо. Проситимемо частину грошей виділити із Фонду регіонального розвитку, - додає міський голова Сергій Надал. - Це питання є актуальним на майбутнє, тож вирішувати його варто вже зараз...

До речі, підтримала жителів «Кутківців» депутат від цього мікрорайону – Наталія Карпишин. Вона дорікнула мерові, що мільйони із міської казни зараз виділяють на «передвиборчі витребеньки», а на дійсно необхідні справи – грошей немає. На що мер відповів доволі жорстко: «Якби Київ дав субвенцію, яку ми давно просимо - на зарплати лікарів і вчителів, то нам не довелося б зараз виділяти із власної казни на це 38 мільйонів гривень. Вільні гроші були б і ми змогли б добудувати школу і багато іншого зробити, але мусимо покривати те, що… не робить Яценюк».

Віра ОЛЕКСАНДРОВИЧ.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео