Скільки зароблятимуть тернопільські патрульні?

На Тернопільщині новий етап у створенні патрульної поліції розпочнеться з 1 вересня. Для поліцейських нового зразка передбачено не лише нова форма та ширші повноваження, але й в рази більша зарплата.

Щоправда, попадуть у лави патрульних поліцейських лише "обрані". За словами керівника обласного управління внутрішніх справ Олександра Богомола, конкурсний відбір буде жорстким.

- Якогось упередженого ставлення до кандидатів з числа міліціонерів не буде. Єдине, аби репутація не була заплямована і людина довела свою готовність викладатися на повну, - пояснює головний міліціонер області. - Хто працював, а не відсиджував, працюватиме й далі, але особовий склад буде скорочений, вже ліквідовано підрозділи, які виконували дублюючі функції.

Щодо патрульної служби, то там зарплата правоохоронців становитиме від 8 тисяч гривень і вище. Щодо інших поліцейських підрозділів, то там така мотиваційна фінансова складова буде відсутня, принаймні, на початках.

Олександр Богомол також наголосив, що перехід на службу в поліцію буде відбуватися не через наявність посади чи звання, а після аналізу конкретних результатів роботи, повідомляє «Тернопіль вечірній».

 

Вибір читачів за тиждень

Відео