У Лісниках встановлюють монумент сучасним патріотам

У селі Лісники Бережанського району незабаром відкриють барельєф Героям Майдану і Героям АТО. Про це інформує vk.com/maidan.berezhany.

Ініціатори встановлення монументу – громада села і керівник бережанської Самооборони Олег Захарків, скульптор - Ігор Крук. Ось що він розповів про свою роботу: «Це барельєфна композиція, кожна з елементів якої символізує події Революції Гідності. Пам’ятник представлятиме собою триступеневий постамент, на вершині якого встановлена брила з каменю-пісковика, на якій виконане барельєфне зображення. Перший ступінь – земляний насип у формі заокругленого прямокутника, другий ступінь – бетонна подушка колоподібної форми, третій ступінь – кам’яна підставка, на якій встановлене барельєфне зображення. Композиція барельєфного зображення символізує боротьбу українського народу в період Революції Гідності.

Домінантою зображення є кисть людської руки, стисненої в кулак, що символізує єдність українців у боротьбі із ворогами, готовність захищати кордони неньки-України, тяглість української військової традиції, а також дружбу та цілісність українського народу, Нації.

З правої сторони розгорнуто полотно національного прапору України, як символу української нації із зображенням Володимирівського тризубу. Ліва частина полотна прапора зібрана в кулак, а край полотна символічно повторює контури нашої держави. З лівої сторони язики полум’я, які окутують територію України, що символізує водночас постійну небезпеку від російських окупантів та трагічні події на сході нашої держави».

Ансамбль пам’ятника доповнюють два прапори – державний та національно-визвольний, у підніжжі флагштоків яких викладені шини, що теж мають символічне значення.

Посередині другого ступеню пам’ятника встановлено гранітну плиту з написом, кому і на чию честь встановлено монумент».

 

Вибір читачів за тиждень

Відео