На відпочинок до Литви поїхали діти учасників АТО з Тернопільщини

20 дітей учасників АТО поїхали на відпочинок у Республіку Литва. Вони пропустять перший тиждень навчання у школі. Проте їхні батьки вважають, що на таку поїздку діти заслужили, адже сьогоднішній стрес і хвилювання за батьків, які служили, або вже повернулися зі сходу, важко пережити і дорослим.

Свою восьмирічну дочку у Литву відправив і пан Іван, боєць 128 бригади із Чортківського району. Чоловік розповів, що пішов у військо з третьою хвилею часткової мобілізації. На службі він уже понад рік, а після трьох місяців в АТО отримав поранення і тепер лікується. Незважаючи на це, пана Івана досі не демобілізували.   

«Відправляємо нашу старшу дочку, у вересні їй уже буде дев’ять років, - сказав боєць - Я зараз в госпіталі, лікуюся, але мене випустили провести дитину. Нам про таку можливість розказали у Чортківській міській раді, потім і з Тернополя подзвонили. Звичайно, ми переживаємо за дитину, але, по-правді, боятися уже нічого».

Дорогу у Литву профінансували коштами з депутатського фонду Тернопільської обласної ради. Вартість самого ж відпочинку дітей бійців АТО на себе взяла влада Литви. Тож для малечі ця поїздка буде безкоштовною, підтвердив голова обласної ради Василь Хомінець, який звернувся до усіх присутніх із напутнім словом.

«Ми зробили все можливе, щоб ваші діти відпочили у європейській країні, одній з тих країн, яка знає, що таке бути у Радянському Союзі, і знає, що таке «нога російського окупанта», - зазначив він. - Бажаю дітям гарно відпочити перед навчанням у школі. Пам’ятайте, в переддень такого великого для нас свята ви везете привітання нашим балтійським друзям, і для вас дружба, яка виникне під час цієї поїздки, може пронестися крізь все життя, а спогади – тим паче. Гарної вам і безпечної дороги!».

Через тиждень з Тернопільщини на відпочинок в Аджарії відправлять й інших дітей наших воїнів.

Світлана КРИЧКІВСЬКА

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео