Двох тернопільських героїв нагородили посмертно

Згідно з Указом Президента, державними нагородами України відзначено бійців АТО з Тернополя Олександра Орляка та Андрія Юркевича. Вони одними з перших віддали життя за незалежність нашої держави.

Нагороди матері Олександра, батькові та дружині Андрія від імені президента вручив очільник області Степан Барна. Орденів «За мужність ІІІ ступеня» наші земляки удостоєні за особливу мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету і територіальної цілісності України, вірність військовій присязі.

Нагадаємо, Олександр Орляк був мобілізований у серпні 2014 року, мав звання молодшого сержанта 128-ї гірсько-піхотної бригади. Загинув 6 лютого 2015 року поблизу Дебальцевого Донецької області. Поховали бійця 11 лютого на меморіалі загиблих в АТО на Микулинецькому кладовищі.

Андрій Юркевич із позивним «Грізлі» був командиром 2-го взводу 24-го окремого штурмового батальйону «Айдар». Брав активну участь у подіях на Майдані. Помер 5 вересня 2014 у місті Металіст Луганської області. Андрія поховали 11 вересня на Микулинецькому цвинтарі.

Юлія НІКІТІНА

Фото обласного комісаріату

 

Вибір читачів за тиждень

Відео