Василь Балюх про таємничий світ міста мовою світлин (фото)

"Чим старіше місто, тим густіше воно оповите серпанком таємниць". Так написав у передмові про книжку тернопільського фотохудожника Василя Балюха "Тернопіль" місцевий критик Петро Бубній.

Василь Балюх - патріарх художніх світлин. Йому вдається вихопити таємничий світ міста і передати це мовою миттєвостей, які матеріалізувались через чудові фото. Треба бути справжнім майстром, аби зуміти показати історичність міста через призму його сучасності. Асові фотооб'єктива це вдається. 

Майдан Свободи, замок, Надставна церква, храм Різдва Христового, катедральний собор Непорочного Зачаття Діви Марії… Здається, скільки вже існує фото цих історичних об'єктів і що нового можна ще показати через них? Однак Василю Балюху вдалося схопити такий незвичний ракурс, що відомі тернопільські архітектурні споруди "заговорили" по-новому.

Для тих, хто вперше відкриває для себе наше місто, книжечка буде при нагоді. І як не погодитись зі словами Петра Бубнія про те, що "у міста щасливе майбутнє, бо тернополяни люблять його, дбають про чарівність і красу подільської перлини".

Валентина СЕМЕНЯК

Фото автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео