Державний архів отримав поповнення - ювілейну монету номіналом у 5 гривень

Сьогодні у приміщенні  Державного архіву Тернопільської області  відбулося відкриття документальної виставки, присвяченої Дню міста, «В літописах відлуння твоїх кроків…». Відкрив цю важливу для міста подію директор Федір Полянський.

Заступник голови Тернопільської ОДА Віктор Шумада передав архіву ювілейну монету номіналом у 5 гривень із напиленням срібного кольору, яка приурочена до 475-ої річниці заснування міста Тернополя. До слова, минулого року була випущена монета також номіналом у 5 гривень до 75-річчя Тернопільської області. Головний спеціаліст Тетяна Маркевич ознайомила присутніх з історією унікальних документів.





Виставка має кілька тематичних розділів: документалістика про перші згадки про Тернопіль, про першого мера Лучаківського (перша електрифікація міста, перша каналізація тощо); документи, які віднайдені та збережені під час німецької окупації; фотоальбоми, путівники радянського періоду, зокрема книга працівниці архіву Любомири Бойцун "Тернопіль у плині літ". Окремий розділ присвячений подіям на Донбасі. Про останні експонати, привезені з фронту, розповів відомий фотожурналіст, краєзнавець, волонтер Ігор Крочак. Свою розповідь він доповнив унікальними авторськими світлинами з Маріуполя, Попасної, Пісків, Троїцького.







Валентина СЕМЕНЯК.

Фото автора.

Вибір читачів за тиждень

Відео