Тернопільських авторів відзначено на всеукраїнському рівні

Лауреатами премії ім. Івана Франка стали тернополяни: Микола Ротман, Євген Філь та Олександр Гуцалов. Нагороду автори отримали за унікальну книгу-альбом «Тарас Шевченко у пам’яті поколінь».

Дипломи лауреатам вручили з нагоди 159-ої річниці з дня народження Франка. Нагороди за найкращу наукову роботу в інформаційній сфері отримали колективи тернопільських авторів - голова Тернопільської обласної організації Національної спілки журналістів України Микола Ротман, голова благодійного фонду «Цвіт вишиванки» Євген Філь та Олександр Гуцалов.



 

У книзі «Тарас Шевченко у пам’яті поколінь», яку визнали на всеукраїнському рівні, вперше скомпоновано галерею світових пам'ятників генію українського народу – Тарасу Шевченку. Упорядники унікальної шевченкіани подбали, аби видання побачило світ у двомовному варіанті – українською та англійською мовами.



 

- Здавалося б, що нового можна сказати про Шевченка? - зазначив лауреат премії Микола Ротман. - Але геній поводиря українського народу ніколи не буде повністю розкритим. І так сталося, що сьогодні ми вшанували двох найвідоміших українських письменників - Тараса Шевченка та Івана Франка.

Привітали переможців голова Тернопільського осередку наукового товариства імені Шевченка – Михайло Андрейчин, відомий український поет, родом із Тернополя, Борис Гуменюк, міський голова Сергій Надал.



 

Над книгою «Тарас Шевченко у пам'яті поколінь» працювало 12 авторів і створили її до 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка.

Юлія НІКІТІНА

Вибір читачів за тиждень

Відео