До Місяця і далі – на таку відстань відправили вітальні листівки з Тернополя

     У День міста в обласному центрі стартувала акція «Ternopil-postcrossing». Наші активісти підрахували – загалом поштою їхні листівки подолають 387 290 км, тобто 9,5 разів облетять екватор нашої планети, тоді як відстань від Землі до Місяця – 384 400 км.

     У міжнародному русі «Посткросінг» беруть участь жителі 214 країн. Україна входить у десятку лідерів і займає 9 місце по відправці листівок. На День міста тернопільські посткросери відправили листівки у 34 країни світу, у 113 міст, найбільше – у Німеччину, Голландію і Китай. Найдальша подорож нашої листівки буде у місто Річмонд, Нова Зеландія, а це 17 540 км від Тернополя.


 

     Спеціально до Дня міста Тернополя в «Укрпошті» ввели в обіг марку «Пам’ятник Соломії Крушельницькій у Тернополі», яку відразу ж використали посткросери. Так, уже багато років активним учасником «Посткросінгу» є член Спілки письменників України Валентина Семеняк. Жінка каже, що і досі пам’ятає перші враження від запаху листівок, журналів і газет. А в нелегкий для України час вітання надсилає знайомим з усього світу, і людям похилого віку, які проживають у її рідному селі на Черкащині.


 

«Я фанатично люблю епістолярний вид мистецтва, листуюся практично з усім світом ще з 5 класу. Загалом, для акції цього разу я підписала 11 листівок, які відправлю до Латвії і Литви, Іспанії, Німеччини, Канади, Росії, Індії та Англії. Я знайома з усіма, кому відправлятиму листівки, до прикладу, в Москві у мене є родина, яка, через сьогоднішню ситуацію, відхрестилася від мене, бо я живу у «бандерівському» краї, але я не здаюся, і вперто написала їм на листівці «найкращі вітання».


 

Першим в Україні серед чиновників до «Посткросінгу» приєднався заступник міського голови Тернополя Олександр Смик.


 

«З Днем міста усіх! Це вперше в Україні Тернопільська міська рада приєдналась до руху «Посткросінг», мені надзвичайно приємно, що завдяки учасникам, про Тернопіль дізнаються у багатьох країнах світу, бо, якщо хочеш, щоб про тебе знали – зроби так, щоб про тебе знали. Мені випала честь відправити листівку у Сполучені Штати Америки та в Аргентину, тож я перший із міських чиновників вишлю тернопільські листівки».

Долучитися до тернопільських посткросерів може кожен. Варто лише зареєструватися на сайті postcrossing.com та отримати 5 адрес інших учасників посткросінгу, кому потрібно відправити листівку.

Світлана КРИЧКІВСЬКА

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео