Про дітей загиблих героїв влада обіцяє не забувати

У приміщенні Тернопільської ОДА відбулася тепла зустріч з дітками, батьки яких загинули у зоні АТО. Мало знати про біду, яка прийшла до багатьох сімей нашого краю, важливо ще й у важкі хвилини підтримати дітей, які залишилися сиротами, - такий лейтмотив зустрічі.

Підтримати можна не лише словом, а й ділом. Велику роботу у цьому напрямку провели волонтери, служба у справах дітей та підприємці. Вони заздалегідь поспілкувалися з дітьми і дізналися, про що вони мріяли. Після цього були куплені подарунки, які особисто кожній дитині з різних районів області вручив голова ОДА Степан Барна. 

У своєму зверненні до дітей він підбирав і виважував кожне слово: "Героїзм ваших батьків пам`ятається і оцінюється. 1 вересня у кожному районі на першому уроці говоритимуть про тих, хто віддав своє життя за Україну. Не важливо, у якому підрозділі захищав Батьківщину батько, брат, для нас він – Герой. Ми розуміємо, що нічим не замінити біль втрати, але ми будемо вас підтримувати і допомагати. Двері мого кабінету відкриті для вас завжди! Це моя життєва позиція».

Як розповів в.о. начальника служби у справах дітей облдержадміністрації Ростислав Дрозд, це не одноразова акція. Дітей взяли під опіку, допомагатимуть їм і надалі. 
Валентина СЕМЕНЯК

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео