Унікальний презент із Тернополя отримали філателісти

Спецпогашення немаркованого конверта, присвяченого Тернополю, і унікальної поштової марки відбулося в обласному центрі сьогодні, 28 серпня.

Урочистості провели в Артгалереї Тернопільської організації Спілки художників України, що на вул. Сагайдачного, в одне із дванадцяти найбільших свят церковного календаря Успіння Пресвятої Богородиці і престольний празник «файного міста». Честь погасити конверти і марки надали директорові Тернопільської дирекції Українського державного підприємства поштового зв’язку "Укрпошта" Василю Юрчишину і міському голові Тернополя Сергію Надалу.

- Ми продовжили добру традицію. Ці немарковані конверти і поштівки розійдуться по всій Україні, по всьому світу, прославляючи Тернопіль, — каже Василь Юрчишин. – До речі, уже подана заявка і найближчим часом у світ вийде конверт із зображенням засновника нашого міста – Яна Тарнавського.


 

Від сьогодні офіційно в обіг ввели поштовий блок №136 «Краса і велич України» - «Тернопільська область», який складається із чотирьох марок: «Місто Заліщики», «Місто Тернопіль», «Місто Бережани» і «Успенський костел у Бучачі». Тираж блоків – 30 тисяч примірників. Також сьогодні вступає в дію марка «Пам’ятник Соломії Крушельницької у Тернополі». Її тираж – 130 тисяч примірників..

- В обіг також надійшла художня немаркована картка – карт-максимум, яка відповідає випущеній марці «Пам’ятник Соломії Крушельницької у Тернополі», - розповідає представниця "Укрпошти" Валентина Удич. - Крім того, "Укрпошта" випустила художній немаркований конверт «Перший день» із серії «Краса і велич України» із зображенням Архикатедрального собору Непорочного Зачаття Діви Марії (Тернопіль).

Сергій Надал подякував "Укрпошті" за підтримку чудової ідеї просування «файного міста» на міжнародному рівні. Він висловив сподівання, що така традиція знайде продовження і наступного року.

- Уже стає доброю традицією, що кожного року до Дня міста, завдяки «Укрпошті», ми погашаємо чергову марку, - каже міський голова. – Цього року захід є дещо унікальним, адже перед цим міська рада ще й першою приєдналася до акції «Ternopil-postcrossing». Із Тернополя відправили 240 поштівок із зображеннями нашого міста у 34 країни світу, аж у 113 міст! Там тепер дізнаються і про наше місто, і про наше святкування…



 

Віра ОЛЕКСАНРОВИЧ.

Фото автора

 

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео