Мега-зірка української естради Віктор Павлік на День міста розважався разом з тернополянами

Для тернополян заслужений артист України Віктор Павлік завжди асоціюватиметься із поп-групою "Анна-Марія", яка по суті й "винесла" його на вершину слави. І як тут не згадати майже легендарну турецьку пісню "Шикидим"...  



 

На початку 90-х Віктор Павлік та його група були переможцями практично всіх можливих конкурсів і фестивалів того часу в Україні і не тільки. На "Співучці" він виступав після Оксани Пекун. Народ, у передчутті зустрічі з естрадною зіркою, впритул наблизився до сцени так, що правоохоронці вимушені були кликати колег на підмогу. Співак з'явився практично "нізвідки", одним словом - з густого диму, який несподівано повалив зі сцени. Але цього було достатньо, аби публіка ошаленіла. Автор 27-ми магнітоальбомів "працював" на сцені наповну більше години на радість землякам та гостям Тернополя. І мало хто помітив збоку, осторонь від сцени, замріяного чоловіка, який скромно "підпирав" стіну і в глибокій задумі спостерігав за виступом знаменитості. А між тим, це був Сергій Лазо, тернопільський поет-пісняр. Власне, той самий відомий автор пісень "Ні обіцянок, ні пробачень", "Ти подобаєшся мені", "Афіни, Київ і Стамбул", які згодом у виконанні Віктора Павліка стали мега-хітами і принесли йому світову славу. Я не помилилась - саме світову. Бо з цими піснями він об'їздив США вздовж і впоперек. 



 

Мало хто знає, що під керівництвом Павліка група популярних естрадних співаків у серпні 2004 року виграла у програмі "Форт Буайар" і всі кошти передали у Спілку письменників України для підтримки молодих талантів та в Цюрупинський дитбудинок для тяжкохворих дітей. Та співак і зараз добрий меценат, тільки нікому не розповідає про свої добрі справи. Насправді, так воно й має бути. Я це зрозуміла після того, як почула одну із його пісень з альбому "Кімната в середині мого серця".




Валентина СЕМЕНЯК.

Фото автора. 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео