Куди не глянь – сміття,сміття, сміття!

Тернопіль заслужено носить статус чистого міста. На вулицях міста поставили багато смітників, а комунальні служби добре справляються зі своїми обов’язками, незважаючи на мізерні зарплати їх працівників. Проте, чомусь, мешканці не прагнуть підтримувати охайний імідж рідного міста.

Відшуміли святкування з приводу Дня міста на Співочому полі: повимикали апаратуру, зібрали переносні палатки і навіси, найвитриваліші «співаки караоке» розійшлись хто куди в гарному настрої, але про дещо вони таки забули. Величезні купи сміття усюди зовсім не тішать око. Поряд із смітниками – гори з пляшок, пакетиків від чіпсів, одноразового посуду. На всіх полянах – сліди веселого проведення часу великими і малими компаніями. Куди не глянь – сміття,сміття, сміття!


 

Мабуть, ми схожі на одну відому свійську тварину більше, ніж хотіли б. Давайте змінюватися разом – чому б не носити з собою невеликий пакет, в який можна після святкування зібрати усі відходи, чи заховати обгортку від батончика до кишені, а не викидати прямо на тротуар. Треба починати з себе і тоді чистий Тернопіль нам подобатиметься ще більше.




Тамара КОБЛИК

Вибір читачів за тиждень

Відео