На Тернопільщині діти воїнів потребують допомоги

У Тернополі волонтери закликають допомогти дітям бійців, які мають особливі потреби. Окрім турботи їм необхідне спеціальне лікування і дорогі препарати, уколи та харчування.

«Я передала контакти людям, які взялися їм допомагати. На жаль, на цьому тижні додалося у нас ще дві дитини з дуже тяжким діагнозом, дуже рідкісна генетична хвороба синдром Елерса-Данлоса. Це страшна хвороба. В однієї з дівчаток мама, тато і вітчим воюють, а в другої дитинки воює тато. В меншої ще чіткого підтвердження цієї хвороби немає, але усі симптоми є. Це не чужі між собою люди – хвороба генетична і передається спадково. Тому, знадобиться активна допомога від тернополян», – розповіла волонтер Самооборони Майдану Тернопільщини, письменниця, етнограф Лілія Мусіхіна.

Діти потребують спеціальних корсетів, ортопедичного взуття і медикаментів.

Хворим діткам на хворобу Елерса-Данлоса викручує ніжки та ручки в іншу сторону. Також відбуваються ускладнення у роботі серця, як наслідок – втрачається слух та зір.

Також спеціального догляду потребує маленька Даринка. Споживає дівчинка безглютенове харчування, яке купують закордоном і привозять в Україну. Тому, хто може допомогти, не будьте байдужими – просять волонтери. Окрім спеціального харчування дитина потребує лікування. Близько ста доларів щомісячно витрачають на уколи й таблетки.

На Тернопільщині – це не єдині діти бійців, котрі потребують допомоги. Щоб дізнатися контактні дані, допомогти фінансово, слід звертатися у штаб Самооборони Майдану Тернопільщини за адресою: м. Тернопіль, вул. Грушевського, 1.

Джерело: ternopil.te.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео