Петро Порошенко представить децентралізаційні зміни до Конституції 31 серпня

Президент України Петро Порошенко закликає народних депутатів на позачерговому засіданні Верховної Ради в понеділок, 31 серпня, підтримати в першому читанні законопроект про внесення змін до Конституції щодо децентралізації влади.

"Ми сьогодні з вами зібралися, щоб ви послухали президента, голови Верховної Ради, віце-прем'єра, який відповідає за регіональну політику, а я і український народ послухали вас, і ми знайшли спільну точку зору і створили тверду аргументацію для справжніх народних депутатів", - повідомив Петро Порошенко під час зустрічі з представниками територіальних громад у суботу в Києві.

Проект Закону про внесення змін до Конституції щодо децентралізації Петро Порошенко представить разом із Князевичем на закритті другої сесії парламенту . Порошенко підкреслив, що проект змін до Конституції не передбачає ніякого особливого статусу для Донбасу.

«Не можуть голосуватися зміни до Конституції на одній сесії. Тому, ми зберемося 31 серпня на позачергове засідання другої сесії. Тим більше, що ми вже дочекалися висновку Конституційного суду, і підтвердимо його рішення. І вже на наступній сесії будемо шукати 300 голосів», – розповів Ігор Кононенко.

При цьому президент України додав: "31 серпня, в понеділок, на позачерговій сесії Верховної Ради дати зелене світло, зрештою, за 24 роки реформи щодо передачі територіальним громадам, на місця". Порошенко впевнений, що проведення конституційної реформи з децентралізації – безальтернативний шлях для України.

Щодо додаткового запитання про прохання Запорізької області отримати особливий статус, Кононенко відповів:  «Запоріжжя просить особливий статус. Дуже важливе питання, в якому вони посилаються на статтю Конституції. Але Президент сьогодні в своєму виступі сказав, що в змінах до Конституції ця стаття вилучається, тому будемо шукати рішення», – додав перший заступник Голови фракції «Блок Петра Порошенка» Ігор Кононенко.

Це буде єдине питання, яке розглядатиметься цього дня. Крім того, 31 серпня буде закрита друга сесія Верховної Ради України восьмого скликання.

Богдан БОДЕНЧУК

 

Вибір читачів за тиждень

Відео