У Тернополі діти паспорти отримають вже в першому класі

“Паспорт тернополянина” вручатимуть завтра першокласникамТернополя. Документ дає право безкоштовного відвідування культурно-масових заходів, які проходять під егідою міського голови.

Окрім того,паспорт  містить корисну інформацію про історію та сьогодення міста, карту маршрутів громадського транспорту, визначні місця.

Як розповідає начальник управління освіти і науки Ольга Похиляк, загалом усі школи у місті готові до навчального року. Відремоновані усі класи, спортивні майданчики. Також до навчального року закупили і всі необхідні підручники.

– Бездоганно готові всі навчальні заклади до початку навчального року. І будівлі, і класні приміщення, і території, і спортзали. Я впевнена, що діти завтра будуть прийняті у кожен навчальний заклад без винятку, – розповіла Ольга Похиляк. – Також завтра більшість начальників управлінь, які працюють у міській раді, традиційно поїдуть з вітальним словом у міські школи і роздаватимуть подарунки та “паспорт тернополянина”.

Нагадаємо, що цьогоріч кожен навчальний заклад самостійно визначає формат проведення свята першого дзвоника, а також тему першого уроку.За словами Ольги Похиляк, більшість тернопільських шкіл проведуть урок на патріотичну тематику. При цьому запрошуватимуть бійців АТО та волонетрів.

Джерело: 7days-ua.com

Вибір читачів за тиждень

Відео