Університети вже відчинили свої двері

                Якщо школи запрошують на навчання з 1 вересня, то університети спішать відчинити для першокурсників свої двері ще 31 серпня, аби одразу з вересня розпочати повноцінне навчання. Сьогодні у тернопільських університетах урочисто святкують початок нового навчального року.

                Навчальний рік у Тернопільському державному медичному університеті розпочався з урочистого засідання Вченої ради ТДМУ, приуроченого матрикуляції студентів, але не в стінах університету, а в концертному залі Палацу культури імені Леся Курбаса «Березіль», що вже стало доброю традицією медиків. На урочистостях не обійшлося і без мужів з високих кабінетів: привітати майбутніх медиків прийшли представники облдержадміністрації Віктор Шумада та Віктор Овчарук.


 

                Педагогічний університет приймає нових студентів скромніше, проте не менш урочистіше. Сотні новоспечених студентів ознайомили з історією університету, його надбаннями та нагородами. Привітати майбутніх педагогів завітав і голова Тернопільської облдержадміністрації Степан Барна, який в 2001 році закінчив історичний факультет педагогічного. Приїхав губернатор не сам, а з директором департаменту освіти і науки ТОДА Любомиром Крупою. Чекали студенти і на Сергія Надала, але мер не прийшов.

                «Терен» вітає всіх з початком нового навчального року! Пам’ятайте, що вчитися ніколи не пізно. А те, в якій країні ми житимемо завтра, залежить від нас сьогоднішніх. 

                Соломія ШАЛАЙ

                Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео