Автору "Бомби Нострадамуса" вручили ювілейну медаль

Зіновію Кіпибіді, поету-гумористу, журналісту і художнику, який для друзів та колег завжди просто Зеник, на засіданні чергового, ювілейного, зібрання літоб'єднання при тернопільській обласній Спілці письменників України, вручено пам'ятну медаль "Тарасу Григоровичу Шевченку - 200 років від дня народження". Урочисту місію здійснив очільник письменницької організації Олександр Смик.

Чому медаль і чому Кіпибіді? Тому що цей невтомний чоловік вже 17 років поспіль очолює Тернопільське літературне об'єднання. За цей час відбулося багато значимих подій у житті літераторів: як радісних, так і сумних.

Але є одна важлива "родзинка", притаманна цьому доброму гумористу: він пише пародії на всіх письменників і літераторів. І як тільки в кого вийшла нова поетична збірка, тоді начувайся. Краще, щоб вона не потрапляла на очі прискіпливому Зенику, бо так "випише" автора, що тому буде не до сміху. 

Довідка: Зіновій Кіпибіда народився 11 жовтня 1953 р. у с. Чернихівці Збаразького району. Закінчив Вижницьке училище декоративно-прикладного мистецтва (1974), Тернопільський приладобудівний інститут. Працював художником у НВО "Ватра", ПМП "Юля".
Голова літературного об'єднання при ТОО НСПУ (1998-2010). Член Національних спілок журналістів (1983) і письменників України (2003). Автор книг "Велика новина" (1992), "Кому дулярів" (1996), "Секс, як кекс" (1997), "Stop Європа" (2001), "Голоблі на Європу" (2003),"Бомба Нострадамуса" (2007), "Віват, Америко!" (2010).

Валентина СЕМЕНЯК.

Фото автора.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео