Ліля Мусіхіна: «Ми займаємось забезпеченням передової»

На своїй сторінці у Фейсбуці відомий місцевий волонтер Самооборони Майдану Тернопільщини Лілія Мусіхіна описала ситуацію, яка сьогодні із нею трапилася.

«Прийшла щойно жінка. Страшенно сердита.

-      Я вимагаю, щоб ви видали мені продуктовий набір. Мені «положено», як дружині бійця АТО.

-      Вибачте, але у нас нема такої можливості, ми лише займаємось забезпеченням передової. Ну і ще у нас під опікою кілька сімей із дітьми інвалідами, де татки воюють, родини загиблих. Вибачте.

-      Як це «вибачте»? Що ви мені таке говорите! Тут вже багато родин получило, багатьом принесли додому... А мені?!

-      Ну в нас нема на це грошей. Ми заробляємо і купуємо за ці гроші все, що потрібно хлопцям. Нас не так багато, ми ледве встигаємо...Може пошукаєте номер телефонна тих людей, які мали видати вам продуктовий набір?

-      Так, у мене був... Зараз пошукаю.

 Довго риється в сумці.

  -Немає.

 Жіночка розвела руками, звела очі до неба і сердито вийшла.

Ми не маємо змоги забезпечувати всі родини бійців АТО, як би не хотілось. Вибачте. Ми теж, як родина бійця, не шикуємо. Але грошей вистачає. Чесно. Абсолютно спокійно зібрала дитину в школу, купила одяг. На сніданки, оплату житла і їжу вистачатиме. Так що - без паніки. Тил з голоду не вмирає. А от що стосується передової - всіляко буває.

Тому давайте ми робитимемо те, що й робили - передова, родини загиблих, діти-інваліди, госпіталі, загиблі..

Оце подумала, чи не піариться якась політична сила, намагаючись роздавати продуктові набори родинам загиблих. Тому, як представник «Вільних людей», «Самооборони Майдану» заявляю - дізнаємось про пакетики з продуктами для родин АТОшників з політичною чи будь-якою іншою рекламою - ми прийдемо до вас. Як в телеролику про пральний порошок. З камерами і телевізійниками... І випадково захопимо силовий блок і пригадаємо, що як ГФ маємо право на затримання», - пише Лілія Мусіхіна на своїй сторінці у соцмережі.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео