Які сюрпризи чекають на тернопільських школярів у цьому навчальному році?

3 мільйони 800 тисяч. Саме стільки українських школярів сьогодні сядуть за парти і на них уже чекають певні зміни в учбовому процесі, йдеться в сюжеті програми "Сніданок з 1+1". 

Цього року в українських школах побільшає англійської мови. 3 години на тиждень замість 2 будуть вчити англійську всі діти з 6 по 9 класи. Школярам 10-11 класів цей предмет збільшили усього на півгодини, до 3,5, адже наприкінці навчального року всім випускникам доведеться складати обов'язкові тести з англійської. 

Предмета "Всесвітня література" в розкладі більше не буде, зате з'явиться "Зарубіжна". Змінили і сам перелік творів – наприклад, "Маленького принца" Антуана де Сента-Екзюпері діти читатимуть не в 6 класі, а у 8. Вчителі переконані: так школярі краще зрозуміють філософію зовсім недитячої казки.  А ось із програми української літератури деякі твори взагалі прибрали. Серед іншого, діти не будуть вивчати знаменитих «Каменярів» Франка та його ж поему "Мойсей". 

Подбали у Міносвіти і про першачків - відтепер вони більше годин читатимуть "Букварик". Щоб уроки з математики не лякали малечу, деякі поняття у програмі спростили: так, замість слова "множина", з'явилася фраза "група предметів", а ось деякі складні теми з української мови перекинули з першого аж у 5 клас. 

Чекають на школярів і сюрпризи під час вивчення "права". Більше уваги на уроках викладачі будуть приділяти підприємництву, юридичній та адміністративній відповідальності, а ще децентралізації.  А з програми історії зникне поняття "Київська Русь". В усіх текстах цей термін замінять на "Русь-Україна". Крім того, в новому навчальному році дітям будуть більше розповідати про екологію, толерантність, безпеку в Інтернеті та патріотизм. Раніше повідомлялося, що в київських школах впровадять електронний "девайс" для учнів та батьків. "Картку учня" у тестовому режимі впровадять лише у двох школах столиці, аби перевірити її функціональність.
Джерело: tsn.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео