Тернопільщину хочуть зробити столицею українського біатлону

Тернопільська земля багата на спортивні таланти, проте часто на заваді сходженню на олімпійські вершини стають не фізичні, а фінансові проблеми. Наприклад, тернопільській багаторазовій чемпіонці Європи та світу з біатлону доводилось купувати набої за власний кошт, а в області нема хорошої траси для тренувань.

В Тернопільській обласній державній адміністрації кажуть - це тимчасово.

- В нас дуже погане фінансування, - каже чемпіонка з біатлону Анастасія Меркушина. - Але це не лише місцева, а й всеукраїнська проблема. Часто набої доводиться купувати власним коштом. Одна упаковка коштує 300 грн.



 

Проблема корупції в спорті давно не нова, проте голова ОДА зазначив, що в області цю проблему частково побороли.


 

- Минулого тижня ми з Оленою Підгрушною оцінили стан доріжок для біатлону, - говорить Степан Барна. - Вони потребують капітального ремонту. ОДА і Обласна рада вже створили робочу групу, аби розібратися з земельними питаннями. Також ми плануємо збудувати нову трасу, але не цього року, адже йдеться про майже 15 мільйонів. Будемо вирішувати це питання, адже в нас 50 тис. студентів, а Тернопільщині потрібна здорова молодь.

- Ми всі розуміємо, що краще вкладати кошти в фізичну культуру та спорт, ніж в медицину й виправні заклади, - зазначив директор департаменту у справах сім’ї, молоді, фізичної культури і спорту Тернопільської ОДА Віктор Мацикур. - Цього року біатлон вперше за довгий період відчув фінансування. Його збільшили вдвічі, в тому числі і на придбання патронів. Звичайно, всі витрати ми не можемо покрити, але ми рухаємось в правильному напрямку. На Тернопільщині є вже ціла «школа» біатлоністів, тому перемога Анастасії не випадкова. Біатлон практикують лише 5 областей на цілу Україну, тому Тернопільщині слід боротися за звання столиці не лише біатлону, а й спорту загалом.

Юлія НІКІТІНА

Фото автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео