Тернопільський боксер їде на Чемпіонат світу в Росію

4 вересня у Санкт-Петербурзі (Росія) стартує Чемпіонат світу з боксу серед юніорів. Тернопільщину на Чемпіонаті представлятиме вихованець СК «Поєдинок» Захар Степанов.

16-річний боксер став чемпіоном України, успішно пройшов тренувальні збори та сьогодні вирушає у Санкт-Петербург, де з 4 по 12 вересня пройде Чемпіонат світу з боксу серед юніорів. Спортсмен налаштований на перемогу, але разом із тренерським складом готовий до можливих провокацій з боку росіян.

«Оскільки це Чемпіонат світу – то напряму  негативно вплину на результати нашої збірної росіяни напевне побояться.  Але ми готові і до провокативних викриків, і до  якоїсь неприємної реакції. Напередодні нашої поїзди були проведені збори тренерського складу та загалом усієї делегації, де ми проговорили план дій у неприємних для нас ситуаціях. Та все ж  сподіваємось, що цього разу політика не буде втручатись у спорт та Чемпіонат пройде достойно», - розповідає член делегації та віце-президент Федерації боксу Тернопільської області Євген Степанов.

Пан Євген пригадують ситуацію, коли російські боксери відмовились брати участь у Чемпіонаті Європи, який проходив у Львові. Однак українські спортсмени – налаштовані на перемогу. Більше того, вони прагнуть, аби при нагородженні переможців у Росії зазвучав гімн України.

«Відмова від участі у Чемпіонаті Європи -  це був політичний демарш, який запропонувала російська пропаганда. Адже російська збірна багато на чемпіонів Світу та Європи, вона є одним з лідерів світового боксу – тому виглядає дуже дивно не приїхати на такий Чемпіонат, - продовжує Євген Степанов, - Ми ж налаштовані на перемогу, адже наша збірна дуже сильний суперник. Основна мета нашої поїзди до Росії, щоб при нагороджені переможців – зазвучав Український гімн»

Додамо, що цьогоріч Росія вперше прийме найбільший чемпіонат найсильніших молодих боксерів світу у віці до 17 років. У Чемпіонаті візьмуть участь більше 400 спортсменів з 58 країн, очікується більше 100 000 глядачів.

Джерело: ternopoliany.te.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео