У Бережанах школа має вигляд колгоспної контори 70-х років

Педагогічний колектив Бережанської школи №2 I-III ступеню звернувся з відкритим листом до голови Бережанської райдержадміністрації В.М.Петровського та начальника департаменту освіти і науки Тернопільської ОДА Л.Л.Крупи. Вчителі пояснили, чому батьки не хочуть віддавати своїх дітей до цього навчального закладу. 
«Звертається до Вас за допомогою педколектив Бережанської ЗОШ I-III ст. №2. Зараз складне матеріальне становище для всіх, особливо гостро нависла загроза втрати своїх робочих місць. Кожен розуміє, що кількість годин вчителя залежить від кількості учнів. З кожним роком все менше батьків віддають дітей у нашу школу. Проводячи велику агітаційну роботу з батьками, ми постійно наштовхуємось на один аргумент – жахливий, аварійний стан школи. Інтер’єр та екстер’єр школи ніби застряг у 90-х роках: дірява підлога, облущені стіни, вигорілі стенди, жахливий стан санвузлів, аварійні сходи.

А виною цьому є безгосподарність нашого директора Були Б.В. Усі школи району в однакових умовах, але на їхньому фоні наша виглядає найжалюгідніше. За 20 років будучи директором саме він довів її до такого стану, а всі ініціативи та прохання вчителів щодо покращення стану школи грубо відхилялись та ігнорувались. Майже з часів СРСР і дотепер Була Б.В. зберіг посаду директора завдяки тому, що вчасно міняв політичну орієнтацію і активно займався на виборах агітацією за провладних кандидатів (еволюціонував від комуніста до націоналіста). Вчителі неодноразово піднімали питання зовнішнього вигляду школи. Ми просили поміняти вхідні двері у корпус № 2 та зробити хоч косметичний ремонт входу у приміщення; закрити шкільне подвір’я, щоб воно було безпечним для дітей; відремонтувати аварійні сходи та інше.

Минулого року у корпусі № 1 пофарбували панелі у зелений колір і тепер школа має вигляд колгоспної контори 70-х років. У жахливому стані і надвірні будівлі. Ми змушені миритись з тим, що він не виконує своїх посадових обов’язків, не сприяє оновленню матеріальної бази, не співпрацює з батьками (за 15 років не було жодних загальношкільних батьківських зборів). Школа технічно не обладнана. Комп’ютери, які встановили 10 років тому, не відповідають сучасним вимогам. Комп’ютерний клас існує лише завдяки волонтерській діяльності вчителів. Директор часто ігнорує відкриті уроки та виховні заходи (особливо у 1-4 класах), що свідчить про його байдужість до життя школи. Своєю бездіяльністю негативно впливає на морально-психологічний клімат в колективі. Усі покращення, що є в школі, відбуваються виключно завдяки вчителям та тісній співпраці класних керівників з батьками. Конструктивні наради він давно замінив на плітки, інтриги, зведення рахунків – тут він неперевершений, на це у нього справжній талант. За 20 років при доброму господареві наша школа, яка знаходиться в центрі міста, могла б бути елітною, але через недолуге керівництво вона стала неконкурентною в місті. Ми не можемо миритися із загрозою втрати робочих місць. Просимо звільнити Булу Б.В. з посади директора. 
P.S. З відомих причин ми не ставимо свої підписи. Не шукайте авторів листа, а попробуйте знайти тих, хто заперечить наведеним фактам».

Вибір читачів за тиждень

Відео