Військових покличуть на прощу в Зарваницю

 

                18-20 вересня військових Тернопільщини кличуть на 7 Всеукраїнське військове паломництво в Зарваницю, що на Теребовлянщині. Паломництво до чудотворного місця в Марійському духовному центрі організовує Українська греко-католицька церква, а також Міністерство оборони України, МВС України, Національна гвардія України, Державна прикордонна служба України, Державна служба надзвичайних ситуацій та Державна пенітенціарна служба України. Про це повідомляють в Тернопільському обласному військовому комісаріаті.

                Участь у спільній молитві візьмуть учасники бойових дій, демобілізовані бійці АТО, а також поранені військові та сім’ї загиблих Героїв. Захід розпочнеться з молитви військовослужбовців перед Зарваницькою іконою Божої Матері. Опісля відбудеться урочиста хода до скульптури Матері Божої, Хресна Дорога, заупокійна Божественна Літургія за полеглими захисниками Вітчизни, поминальна хода зі свічками, панахида та молитва за невідомого солдата.

                Нагадаємо, що під час Всеукраїнської прощі у Зарваниці на території Марійського духовного центру відкрили та освятили каплицю на честь Юрія Побідоносця – покровителя всіх військових. Особливістю каплиці є інтерактивний меморіал, де можна прочитати інформацію про загиблих Героїв, обравши лише необхідне прізвище.

 Соломія ШАЛАЙ

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео