Через їдкий дим у столичних школах призупинять навчання

 

Як повідомили УНІАН у прес-службі Державної служби України з надзвичайних ситуацій, 2 вересня виникла пожежа в Білодібровському лісництві Дарницького лісопаркового господарства.

У зв’язку із ускладненням ситуації, Дарницьке лісопаркове господарство звернулося за допомогою до ГУ ДСНС України в Києві.

Загальна площа пожежі - близько 15 га. Станом на 19.40 пожежу було локалізовано окремими осередками в межах 4-х кварталів, йдеться в повідомленні.

Щоб зупинити пожежу, зорано землю та вирубано дерева на шляху розповсюдження вогню.

Також на Київщині третю добу триває ліквідація пожежі хвойного лісу на площі близько 24 га, що виникла між селами Коблиця та Великий Ліс Бородянського району.

Як повідомляв УНІАН, увечері 2 вересня рятувальники рекомендували киянам обмежити прогулянки та провітрювання помешкань через ймовірність розповсюдження диму від лісової пожежі біля столиці.

У зв’язку з розповсюдженням на території Києва продуктів горіння пожеж, що виникли у 30-кілометровій зоні в Київській області, а також через високу температуру повітря, міська влада рекомендує призупинити навчальний процес у столичних школах.

Про це УНІАН повідомили у прес-службі Київської міської державної адміністрації.

Зокрема, сьогодні, 3 вересня, у школах буде скорочено навчальний день. Завтра, 4 вересня, навчальний процес буде призупинено взагалі.

Наразі міська влада вживає низку оперативних заходів, аби знизити вміст шкідливих речовин у повітрі. Так, за словами заступника голови КМДА Петра Пантелеєва, сьогодні буде обмежено в’їзд великовантажного транспорту в столицю. Крім того, міська влада звертається до власників автотранспорту з проханням за можливості не користуватися приватними авто.

Також у місті буде організовано полив вулиць та дворів у посиленому режимі.

Фахівці Управління з питань надзвичайних ситуацій Київської міської державної адміністрації рекомендують киянам закривати вікна, здійснювати провітрювання приміщень у вечірній та нічний час. Необхідно обмежити прогулянки дітей, а в разі необхідності використовувати вологі пов’язки для захисту органів дихання. У разі погіршення стану здоров’я, негайно звертатись до медичних установ.

У свою чергу заступник голови Київської міської державної адміністрації Ганна Старостенко наголосила, що в усіх навчальних закладах буде створено чергові групи для тих дітей, яких не буде змоги залишити вдома.

"Ми не рекомендуємо вести дітей в дитсадки та школи. Тим не менше, в усіх навчальних закладах буде створено чергові групи для тих дітей, яких не буде змоги залишити вдома. Вони перебуватимуть у приміщенні і не будуть виходити на вулицю", – зазначила заступник голови КМДА.

Як повідомляв УНІАН, 31 серпня о 16.30 між селами Коблиця та Великий Ліс Бородянського району на території "Іванківського агролісу" та "Клавдіївського лісгоспу"виникла пожежа хвойного лісу на площі близько 24 га.

Джерело: kiev.unian.ua

 

Вибір читачів за тиждень

Відео