Тернопільську ОДА потривожили підприємці і батюшки (фото)

Під стінами «білого дому» з самого ранку неспокійно. На сходах зібралися спершу підприємці з ринку на вулиці Куліша, повідомляє Наш день.

Люди протестують проти дій міської ради, яка, за їх словами, хоче залишити без роботи близько сотні родин тернополян. Договори оренди у торгівців діють до 31 вересня. А далі, кажуть протестувальники, на місці ринку хочуть звести будинок.

Згодом до будівлі ОДА під’їхали мікроавтобуси із парафіянами села Колосова Кременецького району та іншими православними з Тернопільщини (так заявили організатори поїздки). Люди приїхали на прийом до голови ОДА Степана Барни. На їх думку, реєстрація статуту релігійної громади «Парафія Святого Іоана Богослова» у селі Колосова Православної церкви Київського патріархату суперечить закону.

Дізнавшись про організовану поїздку і збір всіх небайдужих заробити (про що подейкували самі протестувальники) не всиділи влома і православні парафіяни Київського патріархату з Колосової. Люди також приїхали в Тернопіль. З радістю отримали офіційне свідоцтво про реєстрацію. Кажуть, тепер мають право зайти в церкву. Але не хочуть жодних конфліктів і готові почергово молитися у храмі з громадою Московського патріархату.

Нагадаємо, недавно жителі Колосової перекрили трасу міжнародного значення. Причиною стало те, що більшість парафіян виявили бажання перейти під юрисдикцію Київського патріархату, але чиновники ОДА не реєстрували довго їхню громаду. Причиною відмови від Московського патріархату віряни називають антиукраїнську позицію місцевого батюшки.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео