Убили ні за що: на Тернопільщині повторилася історія шестилітньої давності (відео)

Випадок, який днями стався у селі Заздрість на Теребовлянщині, дуже нагадує вбивство «раба» у Кіровоградській області. Нагадаємо: шість років тому нардеп від БЮТу Лозінський влаштував сафарі на Валерія Олійника - безробітного жителя селища Голованівськ, який опинився не в тому місці і не в той час. Потерпілий від наїзду житель Заздрості теж потрапив під гарячу руку не знати за що.

Землякам чоловіка із Тернопільшини не сподобалось, як він випасає худобу. Така на цей момент версія правоохоронців. На сайті обласного управління міліції йдеться про те, що «тіло місцевого мешканця виявили за межами села односельці. Повідомлення про це надійшло у місцевий райвідділ міліції. При виїзді слідчо-оперативної групи стало відомо, що чоловіка, 1959 року народження, напередодні збив автомобіль».

Зауважимо помилку на сайті міліції. У вищенаведеному абзаці звіту вказано, що вік потерпілого становить або наближається до 56 років, тоді як нижче у офіційному повідомленні йдеться, що чоловік – 1993 року народження, тобто різниця у віці становить 20 років.

Читаємо офіційне повідомлення далі.

«Проведеними оперативно-розшуковими заходами та за активної допомоги місцевих жителів, нам вдалося встановити причетних до смерті селянина, – розповів начальник Теребовлянського райвідділу міліції Віктор Волощук. – Це був місцевий житель села Заздрість, 1993 року народження. Після дорожньо-транспортної пригоди водій з місця події втік. Односельці кажуть, що потерпілий був хорошою людиною, із сусідами не конфліктував. Сім’ї не мав, утримував господарку, за рахунок якої і виживав. Зникнення чоловіка помітили сусіди вранці.

Сільський голова села Заздрість Марія Кокітко каже, що шукаючи сусіда, пішли до його хати. Усе було зачинено, на стукіт ніхто не відізвався.

- Побачили ровер. Ми знали, що якщо йому потрібно було кудись переїхати, сідав на нього. Людей насторожило й те, що немає худоби, бо він зранку гнав пасти, на обід приганяв, після обіду так само.

Одна з жінок побачила на полі худобу зниклого чоловіка, підійшовши ближче, виявила і тіло господаря.

- Вона з того городу вернулася і кричить до мене: “Юліанівно, викликай міліцію, він мертвий лежить там”. Тоді я подзвонила на 102, – пригадує Марія Кокітко.

Більше доби знадобилося правоохоронцям, щоб встановити та піймати підозрюваного у вбивстві. Ним виявився місцевий мешканець. За словами міліціонерів, чоловік випасав корів на полі, коли до нього під’їхали автомобілем два сусіди у стані алкогольного сп’яніння. Між односельцями виникла суперечка через худобу. Водієві не сподобалося, як селянин випасає корів. Завершилася сварка тим, що власник автівки сів за кермо та наїхав на чоловіка. У скоєному останній зізнався.

Слідчі Теребовлянського райвідділу оголосили 22-літньому хлопцеві підозру за статтею 115 ККУ – умисне вбивство. Санкція статті передбачає позбавлення волі від 7 до 15 років. Теребовлянський районний суд виніс ухвалу про обрання запобіжного заходу підозрюваному – тримання під вартою. На даний час проводиться досудове розслідування. Після його завершення суд визначить міру покарання».

Отож, поганий приклад – заразний. Навряд чи підозрюваний у навмисному наїзді і вбивстві молодик із Заздрості бажав того результату, якого досяг. Але він зробив те, що зробив – стратив життя людині.

Так у липні 2009 року зробив і «мисливець» Лозінський. Він тоді розважався з головним міліціонером і прокурором району – переслідував як здобич людину у полі.

Цікаво було б знати, чиє дитятко повторило, не відаючи, «подвиг» одіозного екс-нардепа Лозінського?

Наталія ТАРНАВСЬКА

Фото, відео - mvs.gov.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео