«Точок», де недобросовісно продають сигарети та алкоголь, поменшало

Бажання комерційної наживи іноді переходить усі межі. В 2015 році на Тернопільщині анульовано більше ста ліцензій на право торгувати алкоголем і сигаретами, а також за продаж неповнолітнім.

Однією з соціальних проблем сучасного суспільства і Тернопільщини є відсутність культури вживання алкогольних напоїв і куріння. Не дивлячись на те, що про шкоду, яку наносять здоров'ю незміцнілого організму спиртне і нікотин, говорять і батьки, і вчителі, далеко не завжди молодь приймає до відома їх застереження.

З початку року управлінням контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів ГУ ДФС у Тернопільській області проведено 66 перевірок суб’єктів господарювання, які здійснюють роздрібну торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами. За результатами проведених перевірок до порушників застосовано фінансових санкцій на 3,6 млн гривень.

За відповідний період підприємцям Тернопільщини анульовано 116 ліцензій на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями.

Також анульовано 118 ліцензій на право здійснення роздрібної торгівлі тютюновими виробами, в тому числі 6 ліцензій позбулися ті, хто допустив порушення законодавства щодо продажу цигарок особам, які не досягли 18 років. Крім цього, призупинено 17 ліцензій на право здійснення роздрібної торгівлі алкоголем та 11 - тютюновими виробами.

Це лише офіційні цифри, а тих, що продовжують продаж тютюну та алкоголю вночі та неповнолітнім, – годі й злічити. Нагадаємо, тернополяни неодноразово скаржились на цілодобові «притони», зокрема і в центрі міста.

Юлія НІКІТІНА

 

Вибір читачів за тиждень

Відео