Тернополяни на концерті незрячої співачки Оксани Винницької отримали духовне зцілення

На сцені Тернопільської філармонії відбувся грандіозний концерт незрячої співачки Оксани Винницької. Чому грандіозний? Тому що глядацька зала була переповнена і не вміщала всіх бажаючих.

Слава про співачку із села Нагуєвичів (рідне село Івана Франка), давно вийшла за його межі. Співачка із дивовижним голосом, зачіпає найтонші струни людських душ і зцілює їх. А ще тексти і музика, які вона пише, пробуджують людські серця і змушують їх замислитися: "Звідки я прийшов на цю Землю? Хто я? Яке завдання моєї душі і яке призначення взагалі?". Дар бачити Оксана втратила у 19 років, натомість отримала інший - творити і співати. Співачка надзвичайно креативна і сучасна. Разом з нею на сцені працював шоу-балет, який вдало доповнював кожну пісенну композицію. Все було продумано до найменших дрібниць: танцівниці не просто танцювали, насправді, вони допомагали на сцені неординарній солістці не стояти на одному місці, а навіть рухатись. У її репертуарі було багато пісень та поезії про нещасливе кохання, у якому лірична героїня завжди перемагала і дивилась на світ оптимістично, незважаючи ні на що. У концерті взяв участь відомий поет гуморист Микола Базів, який прочитав "свіжі" гуморески із нової книжки "Яблука неквашені" і зірвав шквал оплесків.

 

Справжньою несподіванкою для глядачів став виступ співачки у дуеті із тернопільським незрячим співаком Василем Горошком. Впродовж всіх виступів вдячні глядачі щедро обдаровували талановиту дівчину оплесками і вигуками "Браво!". А після того, як одну із пісень вона присвятила всім матерям і, зокрема - своїй, яка була присутня на концерті, невідомий чоловік поважних літ відшукав серед глядачів Оксанину маму і подарував величезний букет ніжно-рожевих гладіолусів. Атмосфера у залі філармонії панувала особлива: щира і добросердечна.

Несподіванок під час концерту було декілька. Але одна з них не могла не вразити. Дізнавшись, що в одній із тернопільських лікарень лежить солдат із важкими опіками і йому загрожує ампутація ноги, Оксана запросила батька цього красеня на концерт і частину зібраних коштів віддала йому для сина - на термінову операцію. Можете уявити подив і сльози радості цього пригніченого горем чоловіка?  Втім, відповіддю на це була її нова пісня із правдивим приспівом: "Добровольці ідуть стіною, захищаючи рідний край, а країна до них глуха, а пошани в держави до них нема". До проведення  концерту долучились меценати - підприємці. Білети отримали діти із будинку-сиротинця, з УТОСу, багато тих людей, які, на жаль, перебувають за межею бідності, інваліди, пенсіонери тощо. Оксана Винницька, яка окрім того, що співає, встигає ще й працювати психологом-волонтером у Дрогобицькому Карітасі. Тому вона, як ніхто інший, розуміє й переймається тими, у кого проблеми із здоров'ям. Часто вона дає благодійні концерти у Львові та Дрогобичі, і це незважаючи на те, що сама також потребує допомоги. Сила духу цієї мужньої дівчини вражає. Адже, згадайте, скільки поряд є молодих людей та й не тільки, у яких від найменших невдач опускаються руки і вони впадають в депресію. Рекомендую подивитись відео-записи виступів співачки в Інтернеті, щоб зрозуміти, яке життя насправді безцінне і цікаве. А якому йому бути, все залежить від нас.

Валентина СЕМЕНЯК.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео