Міст на вулиці Промисловій у Тернополі ремонтуватимуть з 9 вересня

Попередньо, аби забезпечити проїзд, тріщину у деформаційному шві на мості комунальники залатали. Хоч ця ділянка на дорозі потребує термінового ремонту, загрози обвалу мосту немає, кажуть у відділу технагляду Тернопільської міської ради.

Щодня мостом на вулиці Промисловій у Тернополі проїжджає багато вантажівок, легкових автомобілів та громадський транспорт. Від цього міст добряче трясе і пішоходів може виникнути враження, що перехід от-от обвалиться. Усі, хто проїжджав чи проходив через міст, могли побачити – дорогу розділила тріщина, і щоб проїхати через неї, водіям доводилося гальмувати.

Про цю ситуацію міському голові і фахівцям відомо, тож очільник міста розпорядився створити комісію, яка в найкоротший термін знайде вирішення проблеми. Ремонтні роботи розпочнуть уже 9-10 вересня, коли дозволять погодні умови.

«Не варто хвилюватися, що сам міст тріснув, так як він зроблений із бетонних плит зверху і з балок і всього іншого – знизу. Зруйнувався деформаційний шов між плитами, який і розрахований на рух плит у спеку чи в мороз. За такою технологією будували мости 30-60 років тому. А цьому шляху — більше, як 40 років. Тепер мости роблять із суцільного залізобетону. Ми залатали шов і це був лише тимчасовий захід. Уже з середи ми відремонтуємо його як слід. Окрім того, забетонуємо і заасфальтуємо ті ділянки пішохідних доріжок, які теж зруйнувалися», - розповів головний інженер відділу технічного нагляду Тернопільської міської ради Ярослав Копча.

Користуватися мостом жителі і гості Тернополя все ж зможуть, адже на мості рух обмежуватимуть почергово, лише по половині дороги. На ремонт деформаційного шву та пішохідних доріжок з міської казни виділили близько 300 тисяч гривень.

Світлана КРИЧКІВСЬКА

Фото автора


 

Вибір читачів за тиждень

Відео