У Тернополі відбудеться вечір пам'яті легендарного священника

Вечір пам’яті Миколи Шаварина відбудуться 13 вересня, о 13:00 год., в приміщенні українського дому «Перемога».

На долю отця-мітрата Миколи Шаварина випало чимало випробувань, які він з гідністю пройшов залишаючись вірним сином України та Церкви. Не зламали його ні щедрі обіцянки-заохочення перейти на російське «православіє», ні допити в НКВД, ні 7 років заслання, ні заборона «властей» легально займатися душпастирською працею.

Ті, хто знав о.Миколу, кажуть, що ця людина мала особливу духовну формацію і державницьку поставу, на  вироблення яких вплинув життєвий приклад його семінарського викладача, а згодом – Патріарха УГКЦ кардинала Йосифа Сліпого та численних новомочеників за віру.

Отцю Миколі Шаварину Господь дарував ласку побачити незалежну Україну, за яку він боровся і молився.

У 1990 році, після кількох десятиліть підпільної священичої праці, він отримав можливість, не боячись переслідувань та арешту, відправляти Літургію.

Своїми знаннями отець щедро ділився з майбутніми священиками, викладаючи класичні мови (грецьку і латину) у львівському монастирі редемптористів, а згодом – у вищій духовній семінарії імені Йосифа Сліпого.

17 серпня 2011 року, на 96-му році життя, митрофорний протоєрей Микола Шаварин відійшов по Божу нагороду.

«Смиренний трудівник у Христовому винограднику, ісповідник віри – з нами назавжди», - кажуть організатори вечора пам’яті. 

Джерело: ternopoliany.te.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео