У Тернополі змагалися рятувальники

Обласний чемпіонат з пожежно-прикладного спорту відбувся 8 вересня на території навчально-тренувальної бази Управління ДСНС у Тернополі.

У непростих та видовищних змаганнях свою професійну майстерність демонстрували 19 команд-учасниць, сформовані з пожежно-рятувальних підрозділів Тернопільської області. До слова, кожної доби рятувальники здійснюють близько 25 виїздів по області. Тож у повсякденному житті ці люди направду мають справу з боротьбою за життя.



«Мабуть ще тоді, коли споруджували цю тренувальну вежу, 30 років тому також проводилися подібні змагання, — зазначив під час відкриття чемпіонату голова Тернопільської ОДА Степан Барна, — Сьогодні ми можемо сміливо оцінити здатність наших рятівників, які не один рік захищають наше Тернопілля від надзвичайних ситуацій. Кожному з вас я щиро бажаю проявити свої найкращі вміння, здобути найкращий досвід та віднайти свого доброго побратима-рятівника, який зуміє підтримати в будь-якій нелегкій ситуації. Зараз для нас як ніколи важливо мати спільну командну гру. Це стосується всіх: органів державної влади, Служби безпеки, Міністерства внутрішніх справ, Управління надзвичайних ситуацій, органів місцевого самоврядування».

 

У програму чемпіонату увійшло подолання 100-метрової смуги з перешкодами, підйом штурмовою та висувною драбинами у вікно третього та четвертого поверхів учбової башти. А також пожежна естафета 4 по 100 метрів та бойове розгортання. За підсумками обласного чемпіонату сформовано збірну області, яка представлятиме Тернопільщину на Всеукраїнських змаганнях з пожежно-прикладного спорту.

Джерело: www.oda.te.gov.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео