На Тернопільщині відкрили єдиний в Західній Україні «Агроскоп» (фото)

Сьогодні на полях підприємства «Агропродсервіс» у селі Настасів Тернопільського району відбулось відкриття другого в Україні Агроцентру «Агроскоп». Ця ініціатива стане постійним майданчиком для обміну досвідом вирощування сільськогосподарських культур із застосуванням новітніх технологій у сільському господарстві.

На відкриття «Агроскопу» у Настасів на територію підприємства «Агропродсервіс» з’їхалися понад триста аграріїв із Західної України.

Керівники сільгосппідприємств під час Дня поля оглянули демонстраційні поля із посівами кукурудзи, соняшнику, цукрового буряку та різних сортів сої. Підприємці мали можливість оглянути зразки нової сількогосподарської техніки та обмінятись досвідом.

В Агроцентрі можна буде порівняти гібриди та препарати різних компаній-виробників, подібних за своєю дією, та отримати найкращі рекомендації. Після збору культур агровиробники зможуть проаналізувати економічну ефективність, щоб обрати для себе оптимальну технологію.

Ця ініціатива створена не на один рік. Спеціалісти компанії відстежуватимуть вегетацію культур під впливом різних факторів, проводитимуть дослідження, ставитимуть експерименти та оцінюватимуть урожайність насіння компаній-партнерів. Отримані результати надаватимуть підприємцям, аби ті використовували лише перевірені та дієві технології.

Деталі «Терен» повідомить згодом.

Юлія НІКІТІНА

Фото автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео