На мітинг тернополян відреагували у російському «ВіЕс Банку»

Начальник Тернопільського відділення №4 «ВіЕс Банку» Оксана Проскурякова прокоментувала акцію протесту, яку провела молодь, під стінами фінансової установи на вулиці Сліпого, 1.

Як повідомляв «Терен», не представляючи жодних партій чи громадських організацій, слідом за протестами, які відбулися у Львові, тернопільські активісти провели акцію проти роботи установи, яка належить до російської групи «Сбербанк Європа» - «ВіЕс Банку». Протестувальники намагалися привернути увагу влади і громадськості до того, що будь-яка співпраця з російськими банками є злочином, оскільки грошима тернополян у цьому випадку керуватиме агресор, який вбиває українських захисників та мирних жителів на сході країни.

Представник «ВіЕс Банку» у Тернополі Оксана Проскурякова наголосила, що працівники банку цінують те, що є українцями і мають спільні інтереси з громадою.

«У «Сбербанку Європа АГ» намагалися виключити наш банк з групи ще з 2013 року. Там розпочали пошук потенційних покупців для ПАТ «Фольксбанк» («ВіЕс Банк»). При цьому не виключався й сценарій ліквідації банку. Але, за невідомих мені причин, покупця не знайшли ще досі. Тому ми будемо дуже раді, якщо громадські активісти, організації посприяють у пошуку потенційного інвестора в Україні і всі ми будемо працювати на благо нашої держави. А звинувачення на адресу ПАТ «ВіЕс Банк» у фінансуванні тероризму є брехливими й образливими для нас, як працівників банку, українців та жителів Тернополя. Адже фактично це є звинувачення в нашу адресу, позаяк банк є організацією, яка складається з українських працівників. Жодного громадянина Росії серед працівників банку немає», - повідомила Оксана Проскурякова.

Світлана КРИЧКІВСЬКА

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео