Нагородили кращих працівників галузі фізичної культури та спорту області

Напередодні Дня фізичної культури і спорту у Тернопільській ОДА вручили нагороди найкращим працівникам галузі. Ці люди зазвичай залишаються «в тіні» своїх вихованців, але без них спорт немає майбутнього.

Свято Дня фізичної культури і спорту щорічно відзначається у другу суботу вересня. Багато тернопільських спортсменів стали візитною карткою не лише в Україні, а й в світі. Проте, секрет не лише в таланті, але й у хороших педагогах, які не один десяток років підштовхують майбутніх олімпійців до перемог.

Саме тому, найкращих працівників галузі відзначили нагородами Тернопільської облдержадміністрації, обласної ради, та департаменту сім'ї молоді та спорту ОДА.

Зокрема, чемпіон світу, призер чемпіонатів світу та Європи, чемпіон України з фітнесу, бодібілдингу та пауерліфтингу Віктор Мацикур, який тепер є директором  Департаменту сім'ї молоді та спорту, до сих пір пам’ятає того, хто привив йому любов до спорту.

- В моєму житті величезну роль відіграв мій вчитель фізкультури, - каже Віктор Мацикур. - Я часто бачу його в стінах ОДА, і йому надзвичайно приємно, що я це пам’ятаю і ціную. Я, як учень, продовжую його справу й також намагаюсь передавати досвід та знання наступному поколінню.

На урочистостях згадали і тих спортсменів, які поклали своє життя в АТО або досі воюють на Сході України. Так, нагороду отримав завідувач сектору з питань фізичної культури Теребовлянської РДА Ігор Мудрик. Він вже півтора року служить у лавах ЗСУ, але продовжує розвивати спорт на Теребовлянщині.

 

Юлія НІКІТІНА

Фото автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео